Att ha ett svart sminkbord i hemmet gör det inte bara enklare att dagligen applicera ditt smink, utan detta kan även bli en vacker detalj i ditt hem och ett utomordentligt snyggt inredningsval. Det är inte ovanligt att ha en hel sminkavdelning i hemmet, och det går inte att överskatta hur fint det ser ut.

Det är upp till dig om sminkavdelningen enbart ska bestå av ett svart sminkbord och en spegel eller om du vill ha förvaringslösningar i form av skåp, lådor, en smal byrå eller dylikt där du kan organisera ditt smink. Då finns det gott om plats att dra igång med sminkprocessen omedelbart varje morgon, så satsa på det alternativet som passar dig!

Sminkbordets spegel

När det är dags att bestämma dig för vilket sminkbord som faller dig i smaken är valmöjligheterna sannerligen inte få. En av de många viktiga aspekterna för att välja rätt att spegeln, och när du beställer ett svart sminkbord kan det antingen vara så att spegeln ingår eller att du behöver köpa den separat.

En medföljande spegel kan komma i en oval, rektangulär eller kvadratisk utformning, och vilken variant du satsar på hänger både på smak samt din resterande inredning. Vissa föredrar den lite mjukare looken som en oval spegel medför medan andra gillar den skarpare rektangulära eller kvadratiska spegeln som ger en mer strukturerad look med raka linjer. Glöm inte att du till och med kan få sminkbord som har flera vinklade speglar så att du ser dig själv från olika vinklar.

Passande belysning och förvaring

Tillsammans med sminkbordets spegel ingår ibland belysning när du beställer ett svart sminkbord, och det rätta ljuset är A och O för att du ska kunna sminka dig på ett effektivt sätt. Om belysningen inte redan ingår bör du se till så att du själv installerar lampor över sminkbordet så att du har full syn över sminkningsprocessen.

Var ska du då egentligen ha ditt smink? Det är mycket vanligt att det ingår utdragbara lådor i sminkbordet, men om så inte är fallet bör du ställa en smal byrå eller liknande förvaringslösning bredvid bordet. Allting blir så mycket enklare om du har allt ditt smink på en och samma plats för att lätt komma åt det. Med flera lådor blir det även smidigare att hålla allting organiserat.

Placering, material och färg

Det sista som ett svart sminkbord behöver är en mjuk pall som du kan sitta på, och den får gärna komma med stoppning så att du kan sitta bekvämt under en lång tid. När du nu har valt ut alla de olika komponenterna är det dags att placera bordet där du vill ha det.

Det kan rekommenderas att inte ställa ett svart sminkbord i ett mörkt rum, utan det får gärna stå nära ett fönster där naturligt solljus kan ta sig in. Om du inte har möjligheten att placera det nära ett fönster bör det i alla fall finnas lampor i närheten för att belysa ditt ansikte så mycket som möjligt.